Mint minden dolognak, az életmódváltásnak is van egy „sötét” oldala. Ha szoktad olvasni az írásaimat és a tanácsaimat, akkor bizonyára foglalkoztat az életmódváltás gondolata. Ahogy megszokhattad már tőlem, ezúttal sem hallgatom el a dolog titkos árnyoldalát.

Hogy miért kell erről beszélni? Azért, mert a kudarchoz a nem reális célkitűzéseken és a valóságtól elrugaszkodott vagy téves ismeretekből táplálkozó elvárásokon keresztül vezet a leggyorsabb út. Márpedig ezt az utat érdemes messziről elkerülni.

A minap az egyik alakváltóm, Ildikó kérdezett a programban valamit, ami szöget ütött a fejembe. Úgy gondolom, a választ érdemes lehet neked is végiggondolnod, mielőtt bármiféle radikális változtatást szeretnél bevezetni az életedbe. Ildikó már hat hónapja van a programban, és természetesen a következetes munka révén az eredmény sem maradt el: 16 kg-ot fogyott, miközben a dereka 15, a csípője pedig 16 cm-rel karcsúsodott. De karácsonykor természetesen ő is „megbicsaklott”, mint mi mindnyájan (hozzáteszem én is), hiszen mégiscsak emberek vagyunk. Utána ezt írta nekem (íme a legfontosabb rész a leveléből):

[…] Nagyon edzetlenül kezdtem a programba, először az otthoni alapozóval kezdtem, majd áttértem az alapozó zsírégetőre, amit 3x csináltam végig és csak utána tértem át a haladó zsírégetőre. Eddig szépen fogytam (16 kg-nál tartok, még van 5kg), tartottam az általam betervezett ütemet, de az igazat megvallva nagyon félek a hízástól. A karácsony után is időbe telt, mire sikerült rendezni a soraimat, pedig az csak pár nap volt. 1 kg-t híztam és 2 hét alatt dolgoztam le. Félek a hosszabb idő rosszabb lesz. Várom a javaslatod, tanácsod ez ügyben. […]

Éreztél már hasonlót? Féltél már valaha az elért eredmény elveszítésétől? Karácsonykor, amikor eleresztette magát, akkor egy kilót hízott, és heti fél kilós fogyással számolva azt pontosan két hét alatt adta le. De mi lesz, ha hosszabb ideig áll le? És itt az igazi kérdés.

Az alakváltóim már tudják, mi a dörgés, hiszen komoly „képzést” kaptak életmódváltás ügyben. De sokan úgy állnak hozzá a fogyáshoz, mint egy matekfeladathoz. Ha megvan a megoldás (azaz elérted a célodat), akkor le lehet tenni a ceruzát és ki lehet sétálni a teremből. Hát nem lehet. Ez az életmódváltás sötét titka. Nincs olyan, hogy csinálom, amíg le nem fogyok, és utána visszatérek a régi életemhez. Vagy rajta vagy a hajón, vagy nem. Köztes állapot nincs. Mivel a régi étkezési és mozgási szokásaid vezettek oda, hogy nem vagy elégedett a fizikumoddal, ezért ha leszállsz a hajóról, csak azt a fizikumodat kaphatod vissza, amivel eleve elégedetlen voltál.

Ezért az egyetlen igazi kérdés számodra csak ez: fel akarsz-e szállni a hajóra tudva, hogy többé nem szállhatsz le onnan. Mert ha leszállsz, minden eredményed, amiért addig keményen megdolgoztál a semmibe vész. Gondold ezt végig, mielőtt belevágsz!

Ahogy a levelemben említettem, mivel a múltkor a technika ördöge megviccelt minket (sok levéllel és néhány nem működő linkkel), ezért tudom, hogy bár beígértem, végül mégsem biztos, hogy tudtál jelentkezni az Alakváltó Programra. Minthogy a hiba a mi oldalunkon volt, úgy tartom fairnek, ha most ismét megnyitom a kapukat. Még egyszer elnézést a kellemetlenségért.

Tehát, ha úgy érzed, hogy szeretnél felszállni az életmódváltás hajójára és szeretnéd, hogy én legyek a hajón a kapitány, akkor itt jelentkezhetsz az Alakváltó programra. Szigorúan a jövő hét végéig!

KATT IDE: Szeretnék felszállni az életmódváltás hajójára!

 

Szép napot,
Szűcs Ildikó
EdzésMester

 

Ez a cikk szerzői jogvédelem alatt áll! Másolása, módosítása, egyéb fórumokon való – részben, vagy egészben történő – közzététele nem engedélyezett! Ha szeretnéd megosztani másokkal, ezen oldal linkje közzétehető.