Mi is ez pontosan?

A fitnesz terv felvázolása után a legnagyobb probléma, hogy fogalmunk sincs, hogy hogyan induljunk neki. Ebben segít az „Állapotfelmérés”. A megvalósítás első lépése ugyanis annak felmérése, hogy pontosan honnan indulunk el. Akár zsírcsökkentésről, akár izomépítésről legyen szó, tudni kell, hogy milyen most a testösszetételed. A mérleget el kell felejteni! Nem kilókban kell ugyanis gondolkozni, hanem zsírarányban és izomarányban. A jelenlegi zsírarány/izomarány és az elérni kívánt zsírarány/izomarány közötti út az igazi cél. Ha ezt a két dolgot pontosan látjuk, akkor ebből fog igazából kiderülni, hogy hogyan kell étkezni, milyen testsúly tartozik a végső célodhoz, illetve, hogy ahhoz milyen gyakorlatokat kell végezned. Vagyis „Állapotfelmérésre” akkor érdemes jönnöd,

 • ha szeretnéd megismerni a pontos testösszetételedet és az alapvető egészségügyi adataidat (testzsírarány, izomarány, vérnyomás, stb.), hogy abból kiindulva pontosabban és tudományosabban tudd meghatározni a célodat.

 • ha nem tudod, hogy hogy kezdj neki az edzésnek, a diétának, az életmódod tartós változásának, a céljaid elérésének, és segítség kell az induláshoz.

 • ha nem tudod, hogy a célodnak milyen étkezés felelne meg, és szeretnéd ezt a lehető legjobban belőni (ne feledd, az eredmény legalább 50%-ban – vagy még inkább – az étkezésen múlik).

 • ha szeretnéd elkerülni, hogy a helytelen gyakorlatvégzésből sérüléseid legyenek, és szeretnéd a gyakorlatok helyes végrehajtását elsajátítani. Ez rendkívül fontos, mert a helytelenül végzett gyakorlatok egy idő után akár maradandó sérülésekhez is vezethetnek!

 • valamint, ha szeretnél pontosabb képet kapni ahhoz, hogy hogyan rakd össze a saját edzéstervedet, és milyen gyakorlatokkal tudsz mélyizmokat is edzeni, és hogyan figyelj oda, hogy a fejlődésed során az izomfejlődési egyensúlytalanságok ne vezessenek akár tartós sérüléshez, illetve ne nehezítsék vagy akadályozzák a célod elérését.

Mit kapsz az állapotfelmérésen?

Jelenleg szükségletedtől függően kétféle csomag közül választhatsz. Az „Alapcsomag” tartalmazza a testösszetétel felmérését, vérnyomásmérést, valamint egy étkezéseddel kapcsolatos konzultációt (azaz a legszükségesebbeket ahhoz, hogy el tudj indulni a célod felé vezető úton). A „Teljes csomag” az alapcsomag szolgáltatásain felül tartalmaz még kaliperes zsírszázalékmérést, fizikai állapotfelmérést, az edzésterved személyre szabásához és – igény esetén – a gyakorlatok helyes elvégzéséhez szükséges bemutatókat és instrukciókat. Az alábbiakban láthatod összefoglalva az egyes csomagok tartalmát (a vastagon szedett tételeket CSAK a „Teljes csomag” tartalmazza):

Felmérés személyre szabottan

Konzultáció / Tanácsadás

A konzultáció célja, hogy a fejlődésedet a jelenlegi technikád és módszereid javításával a következő szintre emeljük. Éppen ezért, noha sokaknak hasznos lehet, két fő csoport van, akiknek a leginkább ajánlanám, mert ők tudják a legtöbbet kihozni belőle. Egyrészt azoknak javasolt, akik most kezdenének bele, de bizonytalanok a hogyan-t illetően. Milyen edzéselméleti háttérrel, milyen módszertannal, stb. Másrészről azoknak, akik már egy ideje csinálják az edzésüket, de szeretnék a fejlődésüket a lehető legnagyobb fokozatra kapcsolni anélkül, hogy személyi edzőt fogadnának, ezért néha szükségük van egy kis szakmai kontrollra. Bármelyik csoportba is tartozol, a konzultációt kifejezetten akkor javaslom, ha alapvetően önállóan szeretsz és tudsz is dolgozni. Tekintsd út, mint egy GPS-t, amire néha rá kell pillantanod, hogy tudd, a helyes úton vagy-e vagy kell-e korrigálni, újratervezni. A konzultáció a jellegéből adódóan meglehetősen sokszínű és nagyon egyedi lehet. Segítségképpen íme néhány kérdés, amit kifejezetten ezen belül lehet megbeszélni. Természetesen a konzultáció nem korlátozódik pusztán ezekre, de ezek a leggyakrabban felmerülő kérdések:

 1. Miért nem fejlődök az elképzeléseimnek megfelelően? Hogy fejlődhetnék gyorsabban?
 2. Egy ideje megálltam a fejlődésben. Miért és hogyan tudnék változtatni ezen?
 3. Megfelelő-e az izomegyensúly az edzéstervemben?
 4. Mi hiányzik az edzéstervemből, amit kéne csinálnom?
 5. Mi van az edzéstervemben, amit ki kellene hagynom?
 6. Jó gyakorlatokat csinálok-e?
 7. Hogyan tudnék otthoni körülményekre edzéstervet készíteni?
 8. Helyesen végzem-e a gyakorlatokat?
 9. Megfelel-e az edzéstervem a célomnak?
 10. Megfelel-e az étkezésem a célomnak?
 11. Mivel tudnék még természetes módon javítani a teljesítményemen?
 12. Megfelelő-e az edzésem intenzitása? Hogy tudnám az intenzitást növelni?
 13. Hogyan tudnék hatékonyabban zsírt égetni?
 14. Hogyan tudnék hatékonyabban izmot építeni?
 15. Mennyire reálisak a céljaim?
 16. Hogyan tudnám magam a jelenlegi fittségi szintemen megtartani, ha fejlődni már nem akarok?

Természetesen a konzultációra is igaz: a tudás nem hatalom. Csak az alkalmazott tudás hatalom. Vagyis bármit is beszélünk meg a konzultáción, azt utána neked kell a gyakorlatba ültetned. Ha inkább jobban szereted ebben a témában, ha megmondják, hogy mit és hogyan csinálj, ha felügyelnek, akkor lehet, hogy számodra a személyi edzés lesz a megfelelő eszköz a célod eléréséhez.

Árak és jelentkezés

Jelentkezés

Jelentkezni az alábbi űrlap kitöltésével tudsz, a jelentkezésed után hamarosan felkeresünk időpont egyeztetés céljából!

Az adataidat bizalmasan kezeljük, azt harmadik fél részére át nem adjuk!