Iránytű az izomépítés útvesztőjéhez

Ebben az útmutatóban azokkal a gyakori tévhitekkel számolunk le, amelyek már a kezdetektől szabotálják az optimális haladásodat. Eközben megismerheted az izomépítés legfontosabb alapelveit is. Az ezt követő útmutatóban pedig a tévhitekből megismertekre építve kapsz egy pontos edzéselméleti elvrendszert is, amit ha követsz, garantáltan eredményesebben fogsz edzeni, mint a terembe járók 80%-a, és végre elindulhatsz az álmaid alakja felé vezető úton!

Az izomépítés menüpont útmutatóinak célja, hogy bemutassa, miképpen tudsz a genetikai határaidig eljutva a lehető legkisebb energiával a leggyorsabban izmot építeni. Akár erősödni szeretnél, akár egy férfiasan atletikus alakot akarsz, az itt található izomépítési útmutatók követésével nem csak rendkívül látványos eredményeket érhetsz el, de elkerülheted, hogy tisztázatlan eredetű és kétes hatékonyságú izomépítési tanácsokra hallgatva évekig a lehetőségeidnél rosszabb eredményekért dolgozz sokkal keményebben, mint az szükséges.

A hatékony edzésről sokféle információ kering személyi edzők és edzőjelöltek garmadájának tollából. Sok a személyes tapasztalaton alapuló hipotézis, ami a legritkább esetben általánosítható, és még ha egy-egy tanács tényleges tudományos kutatásokra is épül, gyakran épp a lényeg marad ki: hogy a módszer kinek is hatékony és kinek nem. Amikor persze nekikezdesz, eleinte minden tanács működik, hiszen a legelején majdhogynem mindegy, hogy mit csinálsz az edzőteremben, annak lesz eredménye. A fotelban üldögélésnél még a rossz, átgondolatlan és hosszú távon káros edzés is eredményesebb. Az ördögi az egészben az, hogy pont a kezdeti sikerek miatt ragadnak meg sokan teljesen rossz edzéselvek mellett.

Mivel sok “edzéselméleti” tanács szájról-szájra terjed, és sokan betartják őket az edzőtermekben, ezért nem nagyon kérdőjelezi meg senki még az olyan őskövület hiedelmeket sem, amelyek messze azokból az időkből származtak, amikor elenyészően kevés tényleges tudományos ismeretünk volt izom működéséről, erősödéséről és növekedéséről. Nézzünk tehát tíz alapvető tévedést, amelyek ma is széles körben elterjedtek, és amelyek megakadályozzák, hogy szép, kisportolt, atletikus testet tudhass magadénak…