8. Hizlalnak

Bármilyen ellentmondásosan is hangozzon elsőre, most már biztosan érted, hogy miért hizlalnak a kalória fogyókúrák.

Vegyük Jojó Béla kulcsmásoló kisiparost, aki 20 kiló felesleggel 100 kilós és kicsit nagy a pocakja. A testzsírszázaléka 35%. (Igen, ez egyben azt is jelenti, hogy valamennyi zsír kötelező! Hogy neked mennyi az elfogadott és SZÜKSÉGES mennyiség, azt a következő részben megtudhatod) Két hónap alatt lead 20 kilót. Ebből kb. 4 kiló lesz valóban zsír, kb. 10 kiló izom, a többi víz és egyebek.

Már lefogyott, de még nem látszanak a férfias izmai, ahogy azt elképzelte a fogyókúra elején, mert azt is leadta. Nincs is teljesen megelégedve az eredménnyel, egyre nagyobb farkas éhség tör rá, és nem is fogy többet, pedig látszatra még volna mit.

Végül amikor feladja, a következő 1-2 hónapban vissza is szedi azt a 20 kilót, csak ekkor az már mind zsír. Vagyis ugyanúgy 100 kilós lesz, csak 10 kiló izmot lecserélt 10 kiló zsírra, így már 45%-os a testzsír aránya! Lassabb anyagcseréje lesz, ami még annyira sem engedi a normális kalória bevitelt, így jó eséllyel 110-115 kilós lesz mire beáll.

A következő fogyókúránál pedig rettenetesen nehéz dolga lesz, mert már 10 kilóval kevesebb izma van, tehát alacsonyabb az energiaszükséglete, mint az első fogyókúra folyamán. Ez egy ördögi kör, nem igaz?