Motiváció fogyáshoz: Hogyan növeld meg jövőbeli sikerélményeid esélyeit.

 

Mélyen legbelül minden ember tudja, hogy ha szivárványt szeretne látni, akkor bizony el kell viselnie az esőt. Általában ezért nem tudnak az emberek szebb alakra szert tenni.

Az „esőt” (jelen esetben a mozgást és az ésszerű étkezést) ugyanis nagyon nem szeretik. :-)

Szóval ezeket teheted, hogy szeresd az esőt:

  1. Keress olyan (siker)történeteket, amelyek inspirálnak téged, és olvasgasd őket minél gyakrabban!
  2. Ismerkedj olyan emberekkel, akik a tiédhez hasonló célokért aktívan dolgoznak.
  3. Vesd papírra a „küldetésedet”, és oszd meg őket minden emberrel, akik támogatólag állnak hozzád. Amikor a küldetésedet leírod, próbáld meg feltárni a valós okokat a célod mögött. Az nem küldetés, hogy X kg-t szeretnék fogyni. Az egy eszköz. Küldetéssé attól válik, hogy összekötöd azzal, ahogy a jövőbeli énedet elképzeled. Ezen a ponton légy magadhoz őszinte. Milyen lesz az életed, ha lefogysz, mit tesz ez számodra lehetővé, ami miatt megéri küzdeni érte, milyen értékeket segít az életedben érvényre juttatni (szerelem, biztonság, öntudatosság, izgalom, munkahelyi siker, stb.). Ezeket tartalmazza a fitnesz küldetésed!
  4. Azokat, akik nem támogatóak a céljaiddal, nyugodtan tedd „hívásvárakoztatásra”. Azaz majd később foglalkozol velük.

 

Ezek után nincs az a sors, végzet vagy véletlen, amely hátráltathat egy szilárdan eltökélt személyt a céljai elérésében. Persze az, hogy tudod, hogy mit kell csinálni, nem elég. A motiváció egymagában még kevés a fogyáshoz. Azt is tudni kell, hogy hogyan kell csinálni.

Ezért lett létre hozva az Alakváltó program, amely a legkorszerűbb étkezési és edzési elvek szerint lett életre hívva. Véleményem szerint a biológiai határokon belül a lehető leggyorsabb tartós eredmény ezzel érhető el (már ha közben az egészségedet sem szeretnéd kockára tenni).

Szép napot,
Szűcs Ildikó
EdzésMester

Ez a cikk szerzői jogvédelem alatt áll! Másolása, módosítása, egyéb fórumokon való – részben, vagy egészben történő – közzététele nem engedélyezett! Ha szeretnéd megosztani másokkal, ezen oldal linkje közzétehető.