A szuper hatékony tömegnövelő edzések titka

Avagy hogyan gyúrjunk okosan

Az előzőekben végigvettük a legáltalánosabb tévhiteket, amelyekkel az edzőteremben találkozhatsz, illetve amelyekkel az otthoni edzésekkel kapcsolatban olvashatsz. Most pedig nézzük azokat az elveket, amelyek hozzásegítenek téged ahhoz a sportos és atlétikus alakhoz, valamint ahhoz az egészséghez és energiaszinthez, amelyre mindig is vágytál.

Fiúk! Először is ne akarjatok úgy kinézni, mint a legtöbb testépítő magazinban látható pasik többsége, mert bizony elég sok (ha nem mind) szteroidokat szed. Fontos, hogy legyen egy egészséges elképzelésed arról az izomtömegről, amit magadnak szeretnél. És nem lenne rossz, ha mindezt számszerűsíteni is tudod (később úgyis tudsz rajta változtatni). Biztos azt gondolod, hogy én nem akarok nagyon nagy izmokat, csak nézzek ki szép férfiasan. De fontos, hogy tudd, ez neked mit jelent. 60-as kart vagy elég egy 40-es is?

Esetleg nézz ki valakit, akinek a testét „elfogadnád”, és kérdezd meg, hogy hányas karja van, meg ilyenek. Persze csak ha nem találod túl cikinek. :-) Ha megteszed, legalább lesz egy elképzelésed arról, hogy milyen célért küzdesz. És persze nem árt, ha a magasságát is számításba veszed, hogy arányosítsd a tiédhez. ;-)

Tehát először nézzük, hogy mik is a legfontosabb elvek, jó? Szeretném, ha teljesen egyértelmű lenne számodra, hogy az alábbi elvek a tömegnövelő edzésekre vonatkoznak. A zsírégető edzéselvek ettől eltérnek (de erről a következő részben lesz még szó)!

Mivel ez egy kritikus lecke, legalább kétszer kell elolvasnod (nem viccelek)! Ha nem szeretnél sérüléseket, akkor ugyanis biztosnak kell lenned abban, hogy átlátnod: mit, hogyan és miért kell csinálnod. Oké? Na, akkor rajta, ugorjunk neki!